Torhild Fimreite

 

Torhild er født i Trondheim i 1970. Hun begynte å spille piano som 6-åring hos Hildegunn Reuter,  og fra 1983 var professor Liv Glaser hennes lærer. I 1989 startet hun sine studier ved Norges musikkhøgskole med professor Jens Harald Bratlie som sin hovedlærer og tok diplomeksamen i 1995.  I 1993 ble Torhild tatt opp ved Accademia Pianistica i Imola i Italia og studerte der  med den russiske pianisten Lazar Berman. Hun avla sin avsluttende eksamen i Italia i 1996.

 

Torhild har vunnet priser i Ungdommens Pianomesterskap. I 1991 vant hun Robert Rieflings minnepris. Året etter var hun solist med Trondheim Symfoniorkester i deres serie "Nye Talenter". I 1993 vant hun Yamahaprisen. Hun har hatt flere opptredener i NRK. I 1995 kom hun til den norske finalen i Nordisk solistfestival, og ett år senere debuterte hun i Universitetets Aula med Rikskonsertenes debutstøtte. I 1996-97  fikk hun stipend for å studere ved Boise State University i Idaho,USA og deltok også i The Los Angeles Liszt competition hvor hun vant 2. pris.

 

Torhild har jobbet mye som akkompagnatør, repetitør, kammermusiker, entertainer med sang/piano og pedagog. Hun har hatt en rekke konserter på Den norske opera i Bjørvika, på Blaafarveværket på Modum, på Troldhaugen og i Nasjonalbiblioteket bl.a. sammen med mezzosopranen Hege Høisæter. Flere innspillinger på CD og DVD med musikk av Mozart, Grieg og Rachmaninoff har det også blitt tid til. Fra 2005 er Torhild fast ansatt som klaverpedagog i Stange kulturskole.

 

site.right.text